11 Temmuz 2009 Cumartesi

Easy True Stories



Easy True Stories: Resimli, Başlangıç Seviyesinde Okuma Parçaları
Yazar: Heyer, Sandra
Yayıncı: Longman
Format: Karton Kapak
Basım Tarihi: 1997
Fiyat: £18.50
Tanıtım: Florida kıyılarında scuba dalışı yaparken aniden bir nükleer güç istasyonun devasa pompası tarafından emildiğinizi hayal edin ya da bir yıl boyunca hergün birine aşk mektupları yazmanın sonrasında o kişinin postacıyla evlendiğini.
Bu, evrensel düzeyde ilgi çekici konular yeni başlayan İngilizce öğrencilerini mizahla, dokunaklı konularıyla ya da şaşırtıcı içerikleriyle konunun içine çekiyor ve akıcı şekilde okumalarına yardımcı oluyor. False-beginnerlar (daha önce başlamış ama başarılı olamamış) için de mükemmel kitaplar. Her hikaye öğrencilerin ilgisini çekmek ve onları okumaya hazırlamak amacıyla karikatürlerle başlıyor. Neredeyse tüm hikayeler present tense'te (şimdiki zaman) yazılmış ve hikayelerin çoğu da yarım sayfadan az.
  • Okumaya başlangıç soruları.
  • Kelime, anlama, tartışma ve yazma konularında alıştırmlar.
  • Çok dikkatli kontrol edilmiş, seviyeye uygun kelime ve yapılar.
  • Bir dizi temel okuma yeteneği üzerinde durulmuş.
  • Eşli veya grup çalışması aktiviteleri.

Description: Imagine scuba diving near the Florida coast and suddenly getting sucked into a huge pump of a nuclear power plant! Or writing love letters to someone every day for a year, only to see that person marry the mail carrier?
The universal appeal of these real-life human-interest stories engages beginning ESL students with humor, poignancy, or astonishment, and helps them to become fluent readers.
An outstanding first reader for false-beginners. Each story is introduced with comic-strip style pictures to spark student interest and prepare them for reading. Written almost exclusively in the present tense, most stories are less than half a page long.
* Pre-reading questions.
* Exercises in vocabulary, comprehension, discussion, and writing.
* Carefully controlled vocabulary and structures.
* A variety of essential reading skills.
* Activities for Pair or small-group work."