8 Temmuz 2009 Çarşamba

English Grammar in Use - Intermediate



  • Kullanımda İngilizce Grameri


    Bu kitap İngilizce gramerinin kullanımını öğrenmek ve pratik yapmak isteyen öğrencilere yönelik hazırlanmış. Aşağıdakilere benzer soruların cevapları konusunda emin değilseniz bu kitap size yardımcı olacaktır.
    "I did" ve "I have done" arasındaki fark nedir?
    Ne zaman "used to do", ne zaman "used to doing" kullanılır?
    "The" nerelerde kullanılır?
    "like" ile "as" arasındaki fark nedir?
    Seviye
    Kitap genel olarak intermediate (orta seviye) öğrencileri hedefliyor. Bu guru temel seviyeyi geçmiş olan öğrencilerden oluşur. Orta seviye öğrencilerin kullanmak istediği fakat zorluklarla karşılaştığı yapılara yoğunlaşmıştır. Daha ileri seviyede olan fakat gramer kullanımında hatalar yapan öğrenciler de kitabı faydalı bulacaktır. Bu kitap elementary (başlangıç) seviyesindeki öğrenciler için uygun değildir.
    Kitap Nasıl Organize Edilmiştir
    Kitapta 136 ünite vardır. Her ünite belli bir gramer konusu üzerine yoğunlaşmıştır. Bazı problemler (örneğin present perfect tense ya da the'nın kullanımı gibi) birden fazla ünitede işlenmiştir. Ünitelerin listesini görmek için kitabın başındaki Contents bölümüne bakın.
    Her ünite birbirini gören iki sayfadan oluşur. Solda açıklamalar ve örnekler yer alır; sağda ise alıştırmalar vardır. Kitabın arkasına cevaplarınızı kontrol etmeniz için Key bölümü konulmuştur.
    Ayrıca kitabın sonunda yedi adet Appendices bölümü mevcuttur. Bunlar irregular verbs (düzensiz fiiller), summaries of verb forms (fiill hallerinin özeti), spelling (heceleme), ve American English (Amerikan İngilizcesi) bölümleridir.
    Son olarak kitabın en sonunda detaylı bir Index bölümü vardır.
    Kitap Nasıl Kullanılır
    Kitap kolaydan zora doğru konular şeklinde dizilmemiştir. Baştan sona doğru çalışmanız beklenmez. Her öğrencinin farklı sorunları vardır ve siz kitabı zorluk çektiğiniz konuları anlamak amacıyla kullanmalısınız. Şu şekilde çalışmanız önerilir :
  • İlgilendiğiniz bölümü bulmak için Contents ve/veya Index bölümlerinden faydalanın.
  • Hangi bölümleri çalışmanız gerektiği konusunda emin değilseniz Study guide (sayfa 301) bölümüne başvurun.
  • Seçtiğiniz ünitenin solundaki açıklamalar ve örnekler bölümünü iyice çalışın.
  • Sağdaki alıştırmaları yapın.
  • Key bölümünden cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edin.
  • Eğer cevaplarınız doğru değilse neyi yanlış yaptığınızı görmek için sağ tarafı tekrar çalışın.

Tabi kitabı alıştırmaları yapmadan da sadece bir referans olarak kullanabilirsiniz.