12 Aralık 2021 Pazar

İNGİLİZCE ÖĞRENME - İNGİLİZCE ÖĞRENECEĞİNİZ 7 OYUN

 İngilizce Öğrenmek İçin Harika 7 Oyun

Oyun oynayarak İngilizce öğrenmek için harika 7 oyun hangileridir? Yeni bir dil öğrenmek, özellikle de İngilizce öğrenmek kimi insan için keyifli kimi insan içinse oldukça yorucu ve sıkıcı bir serüven olabilir. Özellikle İngilizce öğrenmeye henüz başlamış olan öğrenciler için saatler süren grammer dersleri ve onca ödev, zaten onlar için bir hayli zor olan İngilizce öğrenme sürecini çok daha katlanılmaz bir hale sokar.

Ancak bu durumun üstesinden gelmek ve İngilizce öğrenmeyi herkes için keyifli ve eğlenceli hale getirmek mümkün. Bunu yapmak için başvurulması gereken yegâne kaynak ise şüphesiz ki oyunlar. Öyle ki genç yaşlı herkes oyun oynamayı sever. Dolayısıyla, oyun oynayarak İngilizce öğrenmek de her yaştan insanın, özellikle de gençlerin İngilizceye olan ilgisini çekmek için mükemmel bir yöntemdir.

Bu yazıda oyun oynarak İngilizce öğrenmek isteyen sizler için derlendi ve listelendi. Listedeki oyunları oynayarak hem evde geçirdiğiniz boş vakti keyifli bir şekilde değerlendirebilir hem de İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.


İngilizce Öğrenebileceğiniz Oyunlar

1.Influent

Eğer aradığınız şey kelime dağarcığınızı geliştirecek bir oyunsa, oyun oynayarak İngilizce öğrenmek isteyen kullanıcılar için tasarlanan Influent tam da size göre. Bu oyunda gerek yazılı gerekse sözlü olarak size söylenen nesneleri arayıp bulmanız gerekiyor. Birçok farklı nesnenin ve dolayısıyla birçok farklı kelimenin bulunduğu bu oyun sayesinde kelime dağarcığınız inanılmaz derecede gelişecek.

2.The Sims

Dünya üzerinde milyonlarca insanın çok severek oynamakta olduğu The Sims serisi, İngilizcenizi geliştirmek için bire bir. Bu oyun sizlere kendi karakterinizi yaratma ve onunla iplerin tamamen sizin elinizde olduğu bir hayat serüvenine atılma olanağı sunuyor. Ayrıca oyun oynayarak İngilizce öğrenmek istediğiniz için oyunda İngilizce cümle ve kelimeler ile fazlasıyla haşır neşir olmanız gerektiğinden İngilizceniz de büyük bir süratle gelişme gösteriyor.

3.Papers Please!

Papers Please! oyununda hayali bir Demir Perde ülkesinin tehlikeli bir sınır kapısında ailesi ile hayatta kalmaya çalışan bir gümrük memurunu canlandırıyorsunuz. Oyunda sınırı geçmeye çalışan kişilerin pasaportlarını incelemeli ve sınırdan geçip geçemeyeceklerine karar vermelisiniz. Tabi bu arada farkında olmadan  bolca  oyun oynarak İngilizce öğrenmek kolaylaşıyor ayrıca pratik yapmış oluyorsunuz.

4.Civilization

Eğer strateji oyunlarını seviyorsanız Civilization serisi hoşunuza gidebilir. Oyunda seçtiğiniz bir medeniyeti Taş Devrinden Uzay Çağına kadar tarihin engebeli yollarından taşımaya çalışıyorsunuz. Bu oyun da oyun oynayarak İngilizce öğrenmek için bire bir.

5.Age of Empires

Tüm zamanların en çok sevilen gerçek zamanlı strateji oyunu olan Age of Empires, on yıllardır pek çok oyuncunun favori oyunu konumunda. Ayrıca oyunda okuyup anlamız gereken pek çok İngilizce metin bulunduğundan İngilizcenizin de kademe kademe gelişimine şahit olacaksınız. Bu nedenle Age of Empires listemizdeki en iyi oyun oynayarak İngilizce öğrenmek online oyun oynamak seçeneklerinin başında geliyor.

6.Elder Scrolls V: Skyrim

Rol yapma oyunları İngilizce öğrenmek için harika seçeneklerdir. İçindeki aksiyon ögeleri ve sonu gelmeyen zengin hikayesi ile Skyrim, sizi hem aksiyona doyuracak hem de oyunla İngilizce öğrenmek ihtiyacınız olan şeyleri size sağlayacak

7.Fallout

Yine bir rol yapma oyunu olan Fallout, Skyrim gibi ejderhalı fantastik bir dünyayı değil, nükleer savaş sonrası dünyayı konu alıyor. Oldukça zengin bir hikâye ve diyaloglara sahip olan Fallout oyun oynarak İngilizce öğrenmek isteyenlerden iseniz online İngilizce oyun serisi ile hem İngilizce öğrenebilir hem de post-apokaliptik bir dünyada maceralara yelken açabilirsiniz.