Gramer Nedir?
Grammar'ın Türkçe karşılığı dilbilgisidir. Dilbilgisi, bir dilin ses, biçim ve cümle yapısına verilen genel isimdir. Cümle yapılarını ve söz dizilimlerini öğrenmek bir dili öğrenirken önemli bir aşamadır. Fakat sadece dilbilgisini bilmek o dilin öğrenildiği anlamına gelmez. Bir dili düzgün konuşmak, dinlediğini anlamak, yazılar yazabilmek dilbilgisinin yanı sıra farklı yeteneklerin de kazanılmasını gerektirir.
Dilbilgisi bazen dilin kuralları olarak tanımlanır. Bu yanlış bir tanımlamadır. Dil bilgisini "kurallar" olarak tanımlarsak bu kuralların birileri tarafından yapıldığını ve dilin bu kurallara göre konuşula geldiğini söylemiş oluruz. Aslında dil bu şekilde başlamamıştır. Başlangıçta insanlar sadece sesler çıkarıyorlarda bunlar zamanla hecelere, sözcüklere ve cümlelere evrimleşmiştir. Konuşulan hiçbir dil değişmez değildir. Her dil zamanla değişir ve gelişir. Dilbilgisi dediğimiz şey bir dilin belli bir zaman dilimindeki görünümüdür.
İngilizceyi öğrenmek için dilbilgisine ihtiyacımız var mı?
Buna kısaca "hayır" diyebiliriz. Dünyada milyarlarca insan kendi dillerini dilbilgisi çalışmadan öğrenmektedir. Çocuklar "dilbilgisi" kelimesinin ne anlama geldiğini bile öğrenmeden kendi ana dillerini öğrenmeye başlamaktadır. Fakat İngilizceyi ciddi şekilde öğrenmeyi düşünüyorsanız cevabımız "evet" olacaktır. Dilbilgisi size İngilizceyi daha çabuk ve etkin öğrenmenizde yardım eder. Dilbilgisini size yardım eden bir arkadaş olarak düşünmenizde fayda vardır. Bir dilin dilbilgisini (ya da sistemini) anladığınızda kendi başınıza birçok şeyi anlamaya başlarsınız böylece öğretmene sormaya ya da kitaplara bakmaya gerek kalmaz.
Bundan dolayı dilbilgisini iyi , olumlu, size yol gösteren bir şey olarak görün. O sizin yol haritanız olacaktır.